-9%3,490.00 Lei3,190.00 Lei
SKU: FSET683000L
!!!PENTRU DETALII DESPRE COSTURILE DE TRANSPORT ȘI LIVRARE VĂ RUGĂM SĂ NE CONTACTAȚI, DEORECE FOSELE NU BENEFICIAZA DE TRANSPORT GRATUIT.
Fosa septică ecologică tricamerală H2OK, recomandată pentru locații unde numărul de utilizatori frecvenți este de 6-8 persoane.
Produs conform standard SR EN 12566-1:2016
Soluție compactă, se instalează subteran și se realizează din polipropilenă. Fosele H2OK au decantor Imhoff și separator de grăsimi incluse și se vidanjează mult mai rar decât o fosă clasică.
Fosa septica ecologica tricamerala H2OK, recomandata pentru locatii unde numarul de utilizatori frecventi este de 6-8 persoane. Solutie compacta, se instaleaza subteran si se realizeaza din polipropilena. Fosele H2OK au decantor Imhoff si separator de grasimi incluse si se vidanjeaza mult mai rar decat o fosa clasica
Fosele septice ecologice H2OK sunt cea mai accesibila varianta in situatia in care nu aveti aces la un sistem de canalizare. Fosele H2OK sunt compacte si se instaleaza subteran, sunt extrem de convenabile si in situatia in care dispuneti de spatiu limitat. Materialul din care realizam aceste Fose Septice Ecologice (Polipropilena – PP-C) este extrem de fiabil, rezistent si 100% reciclabil.
Principiul de functionare pe care se bazeaza fosele ecologice este cel al vaselor comunicante, acestea fiind compuse din trei camere de decantare gravitationala, care au rolul de a separa materiile solide de cele lichide.
Apa intra in primul compartiment al fosei, unde se realizeaza decantarea primara, sau separarea namolului primar de lichide. Grasimile se vor ridica la suprafata apei deoarece sunt mai putin dense decat aceasta si vor forma un strat de spuma. Namolul primar se va depune pe fundul compartimentului, de unde va fi, ulterior, vidanjat. Datorita lipsei oxigenului din interiorul fosei, in acest prim compartiment incepe descompunerea anaeroba a materiilor organice din namolul sedimentat. Decantarea namolului primar duce la marirea capacitatii de stocare, astfel rezultand o necessitate de vidanjare mult redusa decat in cazul solutiilor clasice.
Apa separata de namolul primar trece in al doilea compartiment, unde este prevazut un decantor Imhoff, care actioneaza in acelasi timp si ca separator de grasimi, deoarece nu permite trecerea stratului de grasime de la suprafata apei sa treaca mai departe. Datorita formei conice procesul de sedimentare secundara are un grad mai ridicat de eficienta iar depunerile odata decantate nu mai sunt tulburate de fluxul de apa ce intra in decantor.
In cel de-al treilea compartiment, cel de limpezire secundara, are loc un nou proces de sedimentare a elementelor solide ramase in apa si o noua separare a grasimilor care nu au putut fi retinute in compartimentele anterioare. Din acest ultim compartiment, apa separata este eliminata intr-un sistem de drenaj, de unde va fi dispersata in sol.
Procesele de decantare si descompunere anaeroba care au loc in interiorul fosei ecologice H2OK duc la evacuarea unei ape curate, care nu va avea impact negative asupra mediului inconjurator.
Sistemul de drenaj este necesar pentru a facilita procesul de decantare si evacuarea apei curate in natura, fără afectarea mediului înconjurător. Acesta este compus fie din tuburi din polipropilena fie din tuneluri de percolare, special prevăzute pentru cazurile in care nu dispuneți de suficient spațiu pentru realizarea unui sistem clasic de drenaj.
!!!PENTRU DETALII DESPRE COSTURILE DE TRANSPORT ȘI LIVRARE VĂ RUGĂM SĂ NE CONTACTAȚI
FISA TEHNICA
Dimensiuni si gabarit
Lungime bazin – 2300mm
Diametru bazin – 1300mm
Diametru teava intrare – 110mm
Diametru teava iesire – 110mm
Volum util – 3000l
Întrebări frecvente despre FOSE SEPTICE TRICAMERALE:
Ce fel de fosa imi trebuie?
Cand alegeti o fosa septica este foarte important sa tineti cont de urmatoarele aspecte:
-materialul din care este construita fosa – initial fosele septice erau construite din beton, un material care s-a dovedit a nu avea rezistenta structurala necesara unui produs care sa reziste unei utilizari prelungite. In prezent cea mai buna solutie este polipropilena, un material usor, extrem de rezistent atat la factorii mecanici (presiunea pamantului) cat si la factorii chimici/biologici. Polipropilena este si 100% reciclabila deci este o solutie mult mai prietenoasa cu mediul inconjurator.
-cate persoane locuiesc zilnic in imobilul deservit de fosa – pe langa numarul de persoane care locuiesc efectiv in imobil, este bine sa luati in calcul si numarul vizitatorilor frecventi
-volumul fosei – volumul util al fosei septice trebuie sa fie direct proportional cu numarul de persoane care locuiesc in imobil. O persoana consuma in medie 120 - 150 de litri de apa pe zi.
-spatiul de care dispuneti pentru instalarea fosei septice
-pretul fosei
Pentru orice fel de intrebari suntem aici, contacteaza-ne!